Tacker- en spider vloerverwarming: villa en parkeerkelder (België)

Tacker- en spider vloerverwarming: villa en parkeerkelder (België)

Dit project bestaat uit een grote villa mét een zeer ingenieuze parkeerkelder in de stad Hasselt in België. Een robotsysteem parkeert in deze kelder de bolides van de eigenaar. Inclusief technische ruimte en overige laadruimte. Een bijzondere locatie om aan de slag te gaan met de vloerverwarming. Ruim 40 vertrekken, goed voor zo’n 1000 m².

Oplevering:4 april 2018
Totale oppervlakte: 1.000m²
Waar: Hasselt, België
Systeem: Tacker- en spidersysteem

Verschillende systemen

Het project bestond uit twee fasen: Villa en Parkeerkelder. Dit omdat de aannemer tussendoor nog voorbereidende werkzaamheden moest verrichten. Volgens plan installeerden we een tackersysteem in de kelder. Een oppervlakte van ruim 300 m². Op de eerste verdieping plaatsten we een spidersysteem. Een zeer kostenefficiënt systeem, omdat het systeem werkt met een buis van 16 mm diameter. Dit zorgt voor een lage weerstand van het water, waardoor de pomp niet veel energie gebruikt.

Met fase twee startten we een kleine drie weken later: de parkeerkelder van 700 m². We installeerden ook hier een tackersysteem volgens Belgische werkwijze.

Andere manier van werken

In België leggen ze een tackersysteem anders dan in Nederland, omdat daar andere eisen gelden. Belgen spuiten de ondergrond eerst vol met PUR om zo een isolatielaag te creëren. Vervolgens leggen ze het rasterfolie en de slangen erop. In Nederland tackeren wij met zogenaamde tacker isolatieplaten van EPS die we direct op de ondergrond leggen. Dit is al inclusief het rasterfolie waarop we de slangen tackeren.

Omdat we volgens Belgische eisen werkten, plaatsten we over de PUR ondergrond een waterdichte rasterfolie. Hier tackerden we de slangen op vast. De PUR werd gespoten door een Belgisch bedrijf. Vervolgens maakten we groepen om +- 100m voor een laag energieverbruik én hoog rendement. De slangen sloten we aan op R269T en R553F verdelers. Uiteraard leverden we de vloerverwarmingen op druk op.

In dit project was het veel schakelen met de aannemer en andere betrokken partijen. Vooral omdat dit project uit twee fases bestond en er andere eisen gelden. Maar op basis van kennis en ervaring kom je een heel eind. Het was de combinatie tussen onze kwalitatief hoogstaande systemen en een eigen montageteam die ervoor zorgde dat we in korte tijd een optimaal eindresultaat konden neerzetten.